6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים או ברנדי /אחר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר מגורר (70 אחוז)
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם שקדים טחונים לאבקה
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
100 גרם אגוזים או שקדים טחונים גס
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני. מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה.
חשוב להגיע לקצף נוקשה מאד. לוקח כ-5 דקות או יותר.
מקציפים בנפרד את החלמונים עם הליקר והוניל עד שמתקבלת הקציפה אוורירית בהירה.
יוצקים את החלמונים המוקצפים אל החלבונים המוקצפים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת אחידות במרקם.
1 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים או ברנדי /אחר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר מגורר (70 אחוז)
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם שקדים טחונים לאבקה
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
100 גרם אגוזים או שקדים טחונים גס
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני. מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה.
חשוב להגיע לקצף נוקשה מאד. לוקח כ-5 דקות או יותר.
מקציפים בנפרד את החלמונים עם הליקר והוניל עד שמתקבלת הקציפה אוורירית בהירה.
יוצקים את החלמונים המוקצפים אל החלבונים המוקצפים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת אחידות במרקם.
בקערה נפרדת מערבבים את הקוקוס,השוקולד המגורר והשקדים
מוסיפים בכל פעם 2-3 כפות מהמרכיבים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.
מאחדים את המרכיבים היבשים עם הביצים המוקצפות עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת ומרופדת בתחתיתה בנייר אפייה.
אופים כ-40 דקות. בודקים באמצעות קיסם אם מוכן.
משאירים את דלת התנור פתוחה לקירור. מוציאים מהתנור.
לאחר כמה שעות מצפים את העוגה ושומרים בקירור.
לצפוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ואבקת הקפה .
את הציפוי מורחים עם מרית על העוגה בצורה אחידה.
את שולי העוגה מקשטים בפירורי אגוזים/שקדים
בתאבון
מוסיפים בכל פעם 2-3 כפות מהמרכיבים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.
מאחדים את המרכיבים היבשים עם הביצים המוקצפות עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת ומרופדת בתחתיתה בנייר אפייה.
אופים כ-40 דקות. בודקים באמצעות קיסם אם מוכן.
משאירים את דלת התנור פתוחה לקירור. מוציאים מהתנור.
לאחר כמה שעות מצפים את העוגה ושומרים בקירור.
לצפוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ואבקת הקפה .
את הציפוי מורחים עם מרית על העוגה בצורה אחידה.
את שולי העוגה מקשטים בפירורי אגוזים/שקדים
בתאבון
וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
.לסדנאות לתרומות
לחצו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה