חומרים להכנת הדגים:
קערה גדולה
מסננת דקה
מסננת דקה
2 סירים רחבים עם תחתית עבה ומכסה
1/2 2 ק"ג דגי קרפיון טריים עם ראשים,עור נקי,דג מפולט
(רצוי דגים לא גדולים)
3 גזרים חתוכים לטבעות -64 פרוסות כמו פרח
2 בצלים גדולים פרוסים לקוביות
4 כפיות מלח
2 כפיות פלפל לבן גרוס או שחור
6 כפיות סוכר
1 כוס קמח מצה גס
4 ביצים
1 חסה מסולסלת /אחרת
(רצוי דגים לא גדולים)
3 גזרים חתוכים לטבעות -64 פרוסות כמו פרח
2 בצלים גדולים פרוסים לקוביות
4 כפיות מלח
2 כפיות פלפל לבן גרוס או שחור
6 כפיות סוכר
1 כוס קמח מצה גס
4 ביצים
1 חסה מסולסלת /אחרת
1 גזר
1 בצל גדול פרוס לפרוסות עגולות דקות
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל לבן
3 כפיות סוכר
עצמות הדג,ראשי הדג והעור
1 בצל גדול פרוס לפרוסות עגולות דקות
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל לבן
3 כפיות סוכר
עצמות הדג,ראשי הדג והעור
אופן ההכנה:
את הפילה של הדגים מקפיאים.
את חלב הנקי של הדגים אם יש, מקפיאים בנפרד.
(לא להשתמש בביצי הדג בבישול אלא לאיקרה או אחר,הופך את התבשיל למר).
את חלב הנקי של הדגים אם יש, מקפיאים בנפרד.
(לא להשתמש בביצי הדג בבישול אלא לאיקרה או אחר,הופך את התבשיל למר).
הכנת הציר:
מכניסים לסיר אחד פרוסות בצל אחד, גזר, מלח, פלפל לבן,
סוכר, עצמות הקרפיון + הראשים והעורות של הדגים.
מכסים במים,סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם כ-3 שעות. טועמים באמצע לשיפור הטעם.
סוכר, עצמות הקרפיון + הראשים והעורות של הדגים.
מכסים במים,סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם כ-3 שעות. טועמים באמצע לשיפור הטעם.
מסננים את הנוזל במסננת דקה למניעת כניסת העצמות, מורידים את שארית בשר הדג מהעצמות ומוסיפים לעיסת הדג.
הכנת הדגים:
הכנת הדגים:
מחלקים את הציר לשני סירים מכניסים לכל סיר את מחצית פרוסות הבצל והגזר.
מוציאים את הפילטים ששמרנו מהפריזר.
טוחנים במטחנת בשר ידנית. ( אפשר במעבד מזון אבל בזהירות כדי לא לקבל דייסה). באמצע טחינת הדג טוחנים את הבצל.
מוסיפים לקערה עם הדג הטחון את המלח,פלפל לבן גרוס,סוכר,קמח מצה סוכר ביצים. מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה לא נוזלית. יוצרים את קציצות הדג. אם צריך מרטיבים את הידיים בציר הדג בין קציצה לקציצה.
אם רוצים להגדיל את הכמות, ניתן להוסיף 2 תפוחי אדמה מבושלים היטב
תוך תחינה עם הבצל.
אם רוצים להגדיל את הכמות, ניתן להוסיף 2 תפוחי אדמה מבושלים היטב
תוך תחינה עם הבצל.
את הדגים מכניסים אל הציר בשני הסירים, (קומה אחת).
מבשלים על אש נמוכה כ-שעתיים. לשים לב שהציר לא יעלם. אם חסר נוזל, להוסיף מים חמים. מומלץ לטעום חתיכת דג כדי לשפר טעמים.
מבשלים על אש נמוכה כ-שעתיים. לשים לב שהציר לא יעלם. אם חסר נוזל, להוסיף מים חמים. מומלץ לטעום חתיכת דג כדי לשפר טעמים.
הגשה:
מגישים על חסה, מקשטים בשושנת סלק ומניפת אפרסקים שבשלנו כ -ליפתן או מקופסא לעצלנים.
את שושנת הסלק מכינים מראש.
סלק מבושל כמעט עד הסוף כדי שיהיה אכיל.
עם סכין חדה או סכין טורנה. קולפים את הסלק כמו תפוח. בעדינות רבה כי נשבר בקלות. השושנה נוצרת מאליה.
עם סכין חדה או סכין טורנה. קולפים את הסלק כמו תפוח. בעדינות רבה כי נשבר בקלות. השושנה נוצרת מאליה.
אפשר להוסיף חזרת בצד המנה/חרדל/אחר
בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה