החומרים:
סיר שטוח עם מכסה
תבנית זכוכית או תבנית ארוכה ממתכת
1 ק"ג רגל עגל ,או בקר
11/2 ליטר מים קרים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
2 שיני שום מעוכות (אפשר יותר /לא חובה)
4 ביצים קשות
אופן ההכנה:
מרתיחים את הרגלים לכמה דקות, שופכים את המים מנקים מהשער ואחרים.
מבשלים כ-5 שעות לאחר רתיחה על אש קטנה. הבישול עד שמחצית
הנוזל בסיר תצטמצם. (בסיר לחץ כ-40 דקות). מסירים מידי פעם את הקצף.
לאחר 5 שעות מצננים מעט. מסירים את העור וזורקים.
מוציאים את כל העצמות בזהירות, מפוררים את הבשר שנותר עם הידיים ולאחר מכן מסננת,כדי להיות בטוחים שאין עצמות.
ממליחים ומפלפלים על פי הצורך.
מעבירים את הנוזל עם הבשר לתבנית זכוכית.
פורסים את הביצים לפרוסות דקות עדיף חותך ביצים. משקיעים את הפרוסות בצורה מסודרת בתוך התבנית אחת ליד השנייה.
מכסים עם פלסטיק נצמד ולמקרר למספר שעות. במידה ולא נקרש, מוסיפים טיפת גלטין.
המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה