יום רביעי, 15 באפריל 2015

יום השואה והגבורה מוקדש לחסידי אומות העולם- סוגיהארה

 סוגיהרה, הצילום מהרשת כל הזכויות שמורות ליוצרו.
סוגיהארה


כפר יאוטסו (Yaotsu), הנמצא בשולי האלפים היפניים הוא כפר בדרום מזרח מחוז גיפו הממוקם במרכז יפן,בתוך עמק הסגור משלושת עבריו בהרים כאשר נהר חוצה את הישוב. שנוסד לפני כ 800 שנה. יאוצו הייתה כפר דייגים על גדות נהר הקיסו. במשך השנים התושבים עסקו גם בגידול אורז ובהובלת סחורות על גבי הנהר .לפני כ 50 שנה אוחד הכפר יאוטסו עם 5 כפרים נוספיםבסביבה ומהם הורכבה העיירה הנוכחית בה חיים כ-14,000 תושבים.

על יאוטסו

היכל זיכרון ב-יאוטסו

בדרך דרכים בעלת 4 קומות הגשרים.  הרבה גשרים ומנהרות. כל פעם שיוצאים ממנהרה,נוף הררי חדש.  עמקים ופריחות. בתים קטנים, הרבה ירוק, ועננים בצורות שונות.

מדוע יאוצו -בכפר יאוצו  "המבודד " נמצא היכל הזיכרון לסוגיהרה יפני שנולד בו .

יאוצו הכפר של סוגיהארה

לא יכול היה להיות מיקום מתאים יותר לאתר הנצחה לאיש מיוחד זה.  צילום מהכביש בדרך.

סוגיהרה היה קונסול כללי של יפן בקובנה שבליטא, בזמן מלחמת העולם השנייה. ביולי 1940 התדפקו על שערי הקונסוליה המוני יהודים שביקשו להימלט מאירופה ולהגיע לאי קורסאו, דרך יפן.

הם ביקשו אשרות כניסה ליפן. סוגיהרה פנה לאישורו של משרד החוץ היפני, אך נענה בשלילה.

לחץ היהודים על השגרירות גבר והוא החליט להיענות לצו מצפונו והנפיק אשרות, בניגוד להוראות שקיבל, עד שהקונסוליה נסגרה ב - 26 לאוגוסט. בכך הציל אלפי יהודים וגילה התנהגות נועזת, מוסרית ואצילית בכל קנה מידה, אך עוד יותר נועזת, אם לוקחים בחשבון את האופי הצייתני ואת הסגידה למרות השלטונית של העם היפני.

לאחר המלחמה הוא נכלא במחנה שבויים רוסי וכאשר שוחרר וחזר ליפן, פוטר ממשרד החוץ.

במשך שנים חיפשו אותו ניצוליו, ללא הצלחה, עד שאותר בשנת 1969.

בשנת 1985 הוענק לו, ע"י ממשלת ישראל, אות חסיד אומות העולם.

אתר ההנצחה הוקם על ידי ממשלת יפן, כנראה כחלק מרצונה לחזור למשפחת העמים ולהראות כי גם היפנים הם אנושיים.

האתר הוקם במקום הולדתו באזור גיפו  , לחלוק כבוד לחסיד אומות העולם סוגיהרה, דיפלומט יפני אשר הציל, במלחמת העולם השנייה, למעלה מ-6000 יהודים מידי הנאצים.


היכל הזיכרון נמצא ב"גבעת ההומניות", ועל המדשאה שמולו, המוקפת עצי סאקורה "דובדבן" במוקם פסל סביבתי יפהפה הבנוי מ - 160 צינורות קרמיקה, מוזהבים, ובהם פעמון.

כל צינור מייצג אחת מ-160 המדינות שהיו קיימות בעולם בתקופת מלחמת העולם השנייה.


כל הזכויות שמורות לצלמי התמונה

בכל שעה מנגנים הפעמונים ארבע מנגינות שונות הקשורות לשלום.

על גבעה ממול, אנדרטת פעמוני השלום, המעוצבת בדימוי 3 ערימות של אשרות שסוגיהרה הנפיק, ובראשן 3 פעמונים שעליהם מוטבעות המלים אהבה, אומץ ונשמה. וכאשר מנגנים בהם, המסר נשלח לחלל העולם. למקום מגיעים ילדי בתי ספר מיפן ותיירים. יש דף מידע מהודר בשפות שונות וגם בעברית.

3-4  פעמים בשנה מתקיימים פסטיבלים שונים שהגדול שבהם הוא פסטיבל הדנג`ירי של יאוטסו באפריל. מסורת הפסטיבל החלה לפני כ 350 שנה והיא מתקיימת אחת לשנה בסוף השבוע השני של חודש אפריל. בימי הפסטיבל מודים אנשי יאוצו לאלי הנהר על השפע שהם השפיעו על כפריהם במרוצת השנים. בפסטיבל מוסעים שלושה אפיריונים שיחד משלימים את צורתה של ספינה (אחד בצורת חרטום, השני גוף הספינה והשלישי ירכתיים). במהלך השנה, שלושת חלקי הספינה שמורים בדירים מיוחדים והם מקושטים ומוצאים החוצה לפני הפסטיבל. הפסטיבל נמשך יומיים משתתפים בו כל אנשי יאוצו והוא מושך גם מבקרים רבים אחרים.  יאוצו מזמינה אותנו בעיקר למפגש עם אנשים חמים ואוהבי ישראל.

לזכרו באתר יד ושם

היפנים הקימו גם הם אתר לזיכרו.
אנדרטה לזכר סוגיהארה יאוטסו

 

כפר יאוטסו

מתוך הטיול שלנו ליפן 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה