יום ראשון, 19 באפריל 2015

חרוסת

חרוסת 

נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם
נמשלו ישראל בשיר השירים
תפוח -  תחת התפוח עוררתיך

רימון  -  כפלח הרימון רקתך

תאנה -  התאנה חנטה פגיה

תמר  -  אמרתי אעלה בתמר

אגוז  -  אל גינת אגוז ירדתי

שקד -  על שם ששקד הקב"ה על הקץ


החומרים לחרוסת:
קערה של מעבד מזון
מעבד מזון

100 גר` תמרים ללא חרצנים
100 גר` תפוח עץ
100 גרם תאנים יבשות
100 גר` אגוזים קצוצים
100 גר` שקדים קצוצים
100 גר` גרעיני רימון אם יש
1    כפית קינמון טחון
מעט זנגוויל
יין אדום מתוק

יש שמוסיפים סילן,דבש,צמוקים,אגסים, ערמונים,אחרים.

אופן ההכנה:
ישנם שקוצצים את הפירות בקיצוץ דק, ישנם שמרסקים, כל אחד כהבנתו.
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון למעט התבלינים.

מעבדים באיטיות לקבלת עיסה גסה.

לאחר מכן מוסיפים כל פעם מעט יין ליצירת תערובת אחידה.

משפרים טעמים עם התבלינים.

לאכול עם כפית ולהנות

חג שמח. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה