החומרים:
קערה
תבנית אפיה משומנת
6 מצות מפוררות מושרות במים חמים
2 תפוחי אדמה מבושלים מעוכים
חבילה פטרוזיליה בלי הגבעולים
2 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קערה
תבנית אפיה משומנת
6 מצות מפוררות מושרות במים חמים
2 תפוחי אדמה מבושלים מעוכים
חבילה פטרוזיליה בלי הגבעולים
2 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
למילוי :
400 גרם בשר בקר טחון /עוף טחון
צרור פטרוזיליה
1 בצל קצוץ
1 ביצה קשה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
טיפת אגוז מוסקט (לא חובה)
3 עלי דפנה לא חובה (לא חובה)
1/2 כוס מים
מעט שמן לטיגון
400 גרם בשר בקר טחון /עוף טחון
צרור פטרוזיליה
1 בצל קצוץ
1 ביצה קשה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
טיפת אגוז מוסקט (לא חובה)
3 עלי דפנה לא חובה (לא חובה)
1/2 כוס מים
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מצות מושרות במים
מצות מושרות במים
הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבשר והפטרוזיליה להזהבה. מערבבים כל הזמן.
ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן והמים הצטמצמו ,מסירים מהאש.
מטגנים את הבצל, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבשר והפטרוזיליה להזהבה. מערבבים כל הזמן.
ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן והמים הצטמצמו ,מסירים מהאש.
הכנת המצות:
מכניסים לקערה את המצות המפוררות, תפוחי אדמה מעוכים.
מוסיפים את הביצים הטרופות והפטרוזיליה.
מכניסים לקערה את המצות המפוררות, תפוחי אדמה מעוכים.
מוסיפים את הביצים הטרופות והפטרוזיליה.
מרכיבים את הפשטידה:משטחים חצי מכמות המצות עם תפוחי האדמה והביצים בתבנית משומנת היטב.
מעל השכבה הראשונה משטחים את מלית הבשר ומעל לבשר מפזרים פרוסות של ביצה קשה.
מעל הביצה משטחים את החצי השני של חומר.
מעל הביצה משטחים את החצי השני של חומר.
להזהבה. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות כ - 35 דקות או עד
מגישים חם או קר
מגישים חם או קר
בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה