יום רביעי, 8 באפריל 2015

פשטידת מצות

החומרים:

קערה
תבנית אפיה משומנת
6 מצות מפוררות מושרות במים חמים
2 תפוחי אדמה מבושלים מעוכים
חבילה פטרוזיליה בלי הגבעולים
2 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
למילוי :
400 גרם בשר בקר טחון /עוף טחון
צרור פטרוזיליה
1 בצל קצוץ 
 
1 ביצה קשה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
טיפת אגוז מוסקט (לא חובה)
3 עלי דפנה לא חובה (לא חובה)
1/2 כוס מים
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:

מצות מושרות במים
הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבשר והפטרוזיליה להזהבה. מערבבים כל הזמן.
ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן והמים הצטמצמו ,מסירים מהאש.
הכנת המצות:
מכניסים לקערה את המצות המפוררות, תפוחי אדמה מעוכים.
מוסיפים את הביצים הטרופות והפטרוזיליה.
מרכיבים את הפשטידה:משטחים חצי מכמות המצות עם תפוחי האדמה והביצים בתבנית משומנת היטב.  
מעל השכבה הראשונה משטחים את מלית הבשר ומעל לבשר מפזרים פרוסות של ביצה קשה.
מעל הביצה משטחים את החצי השני של  חומר. 
להזהבה.  מכניסים לתנור בחום 180 מעלות כ - 35 דקות או עד
מגישים חם או קר
בתאבון.

המטבח של מאיר השמן
ל
א בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה