החומרים:
סיר גדול
3 קערות גדולות
צלחות הגשה
תבנית זכוכית חסינת חום
פלסטיק נצמד
סיר גדול
3 קערות גדולות
צלחות הגשה
תבנית זכוכית חסינת חום
פלסטיק נצמד
6 חבושים חצויים
מיץ מלימון אחד בינוני
בקבוק יין אדום
2 כוסות מים
2 מקלות וניל חצויים
5 תרמילי הל (אני לא שמה בגלל רגישות)
3 כוכבי אניס (אני לא שמה בגלל רגישות)
2 עלי דפנה
גרידה מלימון אחד
3/4 כוס סוכר
11/2 כוס פירות מיובשים חתוכים לקוביות קטנות כמו משמשים,תאנים, צימוקים, דובדבנים מיובשים אחרים
חבילה גלידה משובחת
100 גרם פיסטוק שבורים קטן
מיץ מלימון אחד בינוני
בקבוק יין אדום
2 כוסות מים
2 מקלות וניל חצויים
5 תרמילי הל (אני לא שמה בגלל רגישות)
3 כוכבי אניס (אני לא שמה בגלל רגישות)
2 עלי דפנה
גרידה מלימון אחד
3/4 כוס סוכר
11/2 כוס פירות מיובשים חתוכים לקוביות קטנות כמו משמשים,תאנים, צימוקים, דובדבנים מיובשים אחרים
חבילה גלידה משובחת
100 גרם פיסטוק שבורים קטן
אופן ההכנה:
חורצים עם סכין את החבושים בכמה מקומות לאורך.
עוטפים את החבושים יחד בפלסטיק נצמד ומכניסים למיקרוגל.
5-6 דקות (דקה לחבוש).
מקררים מעט. כך קל יותר להסיר את הקליפה לנקות ולחתוך את החבושים.
פורסים כל חבוש לחצי.
מורחים את החבושים במעט מיץ לימון עם הידיים שלא ישחירו ומניחים על צלחת.
חורצים עם סכין את החבושים בכמה מקומות לאורך.
עוטפים את החבושים יחד בפלסטיק נצמד ומכניסים למיקרוגל.
5-6 דקות (דקה לחבוש).
מקררים מעט. כך קל יותר להסיר את הקליפה לנקות ולחתוך את החבושים.
פורסים כל חבוש לחצי.
מורחים את החבושים במעט מיץ לימון עם הידיים שלא ישחירו ומניחים על צלחת.
שמים בסיר
בקבוק יין אדום,
2 כוסות מים,
2 מקלות וניל חצויים,
5 תרמילי הל מעוכים,
2 מקלות קינמון,
3 כוכבי אניס,
2 עלי דפנה,
גרדה מקליפת מלימון אחד,
3/4 כוס סוכר, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-חצי שעה.
אל תוכן הסיר מוסיפים את החבושים ומבשלים אותם עד שהם רכים, טועמים ומשפרים טעמים אם צריך.
מצננים מעט, מוציאים את החבושים מהנוזל ומוציאים מהם את הליבה עם כף פריזאית. ומניחים בצד.
את הנוזלים שנשארו בסיר מחלקים לשלושה חלקים.
חלק אחד מצמצמים על אש קטנה עד לקבלת לסירופ סמיך שישמש לזיגוג חצאי החבושים הקרים ששמים אותם בתבנית חסינת חום.
בקבוק יין אדום,
2 כוסות מים,
2 מקלות וניל חצויים,
5 תרמילי הל מעוכים,
2 מקלות קינמון,
3 כוכבי אניס,
2 עלי דפנה,
גרדה מקליפת מלימון אחד,
3/4 כוס סוכר, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-חצי שעה.
אל תוכן הסיר מוסיפים את החבושים ומבשלים אותם עד שהם רכים, טועמים ומשפרים טעמים אם צריך.
מצננים מעט, מוציאים את החבושים מהנוזל ומוציאים מהם את הליבה עם כף פריזאית. ומניחים בצד.
את הנוזלים שנשארו בסיר מחלקים לשלושה חלקים.
חלק אחד מצמצמים על אש קטנה עד לקבלת לסירופ סמיך שישמש לזיגוג חצאי החבושים הקרים ששמים אותם בתבנית חסינת חום.
לחלק השני של הנוזל מוסיפים כוס וחצי פירות יבשים קצוצים גס כמו משמשים, תאנים, צימוקים, דובדבנים מיובשים. מוסיפים את הליבה שהוצאנו מהחבושים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים מצמצמים ומקבלים מעין צ`אטני . מצננים ומשאירים בצד.
את החלק השלישי מצמצמים לסירופ סמיך מאוד.
ממלאים את כל ששת חלקי החבושים עם הצ`אטני.
מניחים את החבושים בתבנית חסינה על הסירופ הסמיך לזיגוג ומכניסים לתנור חם בטמפ` של 180 מעלות לחימום. לעשר דקות או יותר עד שהחבושים יהיו חמים,
שמים כל חצי חבוש עם מעט מנוזל הזיגוג שנשאר על צלחת הגשה. מעל ולצד החבוש שמים גלידה משובחת. יוצקים מסביב לחבוש והגלישה מהרוטב המצומצם ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
למהדרין,
אל סירופ הרוטב שקבלנו אפשר להבליע 100 ג"ר חמאה תוך טריפה על להבה נמוכה ואז הרוטב הופך לעשיר ביותר.
את החלק השלישי מצמצמים לסירופ סמיך מאוד.
ממלאים את כל ששת חלקי החבושים עם הצ`אטני.
מניחים את החבושים בתבנית חסינה על הסירופ הסמיך לזיגוג ומכניסים לתנור חם בטמפ` של 180 מעלות לחימום. לעשר דקות או יותר עד שהחבושים יהיו חמים,
שמים כל חצי חבוש עם מעט מנוזל הזיגוג שנשאר על צלחת הגשה. מעל ולצד החבוש שמים גלידה משובחת. יוצקים מסביב לחבוש והגלישה מהרוטב המצומצם ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
למהדרין,
אל סירופ הרוטב שקבלנו אפשר להבליע 100 ג"ר חמאה תוך טריפה על להבה נמוכה ואז הרוטב הופך לעשיר ביותר.
בתאבון
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה