יום שישי, 10 ביוני 2016

טנריף שבוע הקרנבלים הגדול 07-16.02.2016 חלק 3

טנריף שבוע הקרנבלים הגדול  07-16.02.2016 חלק 3

8.2.2016
מול המלון אתר גלישה באוקינוס האטלנטי. אנחנו עם מעילים ובמים גולשים עם חליפות, הזוי לגמרי אולי עבורינו.
המדריכה מרטינה מסבירה לנו על האיים בדרך להר הגעש טיידה. מבט החוצה מהחלון, כל 20 מטר נוף אחר.
מתברר שבאי קיימים 20 סוגי חקלאות או מיקרוקוסמוס שנבנה בעצמו כי בכל אזור באי אקלים שונה. סך הכל יש באיים 7 סוגי אקלים שונים. והתושבים מרוצים ממה שי להם. בחלקו האי צחיח בדרום. והחלק הצפוני כולל תופעות טבע ייחודיות עליהן בהמשך. טנריף הוא האי הגדול מבין האיים. גודלו כ-110 ק"מ והוא גם המאוכלס ביותר.
האי מרוחק מאפריקה כ-500 ק"מ.
האיים שייכים לספרד.
הר הגעש טיידה הוא הר שכבתי פעיל. פסגתו בגובה 3,718 מטרים שהיא הנקודה הגבוהה ביותר בספרד והנקודה הגבוהה ביותר מעל פני הים באיים שבאוקיינוס האטלנטי. גובהו של ההר, אם מודדים אותו מבסיסו בקרקעית האוקיינוס, הוא 7,500 מטרים, ובכך הוא הר הגעש השלישי בגובהו בעולם, גובה זה ממקם את טנריף במקום העשירי ברשימת האיים הגבוהים ביותר בעולם.  ההתפרצות האחרונה של ההר הייתה בשנת 1909 מלוע אל צ'יניירו  שבבקע סנטיאגו שבדרום מערב ההר. טיידה, פיקו וייאחו "פסגה עתיקה"  ומונטניה בלנקה  "הר לבן" יוצרים את המתחם הגעשי המרכזי של טנריף. ההתפרצות הגעשית הגדולה הייתה לפני 170000 שנה.

לנוכח ההיסטוריה הגעשית של ההר והקרבה לאוכלוסייה בת כמאה אלף תושבים המתגוררים ביישובים הסמוכים להר גראצ'יקו איקוד דה לוס וינוס  ופוארטו דה לה קרוס הוא הוכרז על ידי האגודה הבינלאומית לוולקנולוגיה ולכימיה של פנים כדור הארץ  ב-1991 כאחד מ-16 הרי הגעש
הפעילים ,לכן ראוי למחקר מיוחד כחלק מ"העשור הבינלאומי להפחתת אסונות הטבע" של האו"ם.‏

הר הגעש והאזור סביבו כלולים בפארק הלאומי טיידה, ששטחו 189 קמ"ר והוכרז אתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו ב-29 ביוני 2007. זהו אחד הפארקים הלאומיים המתויירים בעולם, ובשנת 2008 ביקרו בו כ-2.8 מיליון מבקרים.
אנחנו עוברים דרך עמק אורטבה היפה.
יש באזור טלסקופ גדול של נאסא שחושבים שהתנאים כאן הם כמו על הירח.
הרבה ספורטאים אולימפיים רוכי אופניים מגיעים לאי לאימונים.
האקלים הוא בין הטובים בעולם, בעיקר סוב טרופי למרות שישנם מקומות קרירים בהשפעת האוקינוס האטלנטי.

את האי חוצה לשניים שרשרת הרים 
לחלק הצפוני ולחלק הדרומי ממזרח למערב. מה שגורם לתופעת טבע ייחודית באי. העננים מהצפון נתקלים בהרים ונשארים בחלק הצפוני מה שגורם לאזור להפוך לחממה עם הרבה לחות. הלחות גבוהה מאוד והטמפרטורה סוב טרופית שמשפיעה מאוד על הצמחייה באזור. יש כאן יערות גשם בו בזמן שהדרום מושפע מהסהרה ,מקום יבש יותר טמפרטורה נוחה יותר. עוד מיוחד לאי שכל 100 מטר יש הפרש של מעלה אחת. ככל שעולים למעלה טמפרטורה קרה יותר. ויש שלג מעל 2000 מטר. 

כאשר הגענו לאי ראינו מלמעלה שכבת עננים דקה מאוד. למרות זאת אין במקום כמעט גשם. המים במקום מגיעים מהתפלת מים עבודה ישראלית :) , ואיסוף מים מעצי האורן הקנרי המיוחד. 
מחטי האורן פוגעות בעננים ושואבות את הלחות זו מטפטפת על גזע האורנים כלפי מטה לאדמת הלבה. ליד העצים יצרו התושבים תעלות שמובילות לברכות אגירה ומשמשים את התושבים.
למרות הבצורת,יש מים והתושבים מתורגלים בחיסכון מים. 

יש באי כמעט מהכל. גידול בננות בחממות, פירות, זיתים, הדרים, ועצים אנדמיים רק למקום. מגדלים כאן דגי טרוטה.
בחלק מהאי העצים גבוהים מאוד כי שואפים לשמש , והאורן הקנרי נעלם ככל שיורדים מההר למטה. יחד נעלמים השיחים 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה