מרנג עם אגוזים
חומרים:
סיר רחב גבוה שיאפשר הכנסת קערת ההקצפה ללא נגיעה במים (בן-מארי)
נייר אפיה
תבנית עם נייר אפיה משומן
1 כוס חלבונים
2 כוסות סוכר טחון
2 כפות קמח מצה
2 כוסות אגוזים טחונים
קליפה מגוררת מלימון שלם
ספרי שמן ותבנית שקעים אפשרותאופן ההכנה:
סיר רחב גבוה שיאפשר הכנסת קערת ההקצפה ללא נגיעה במים (בן-מארי)
נייר אפיה
תבנית עם נייר אפיה משומן
1 כוס חלבונים
2 כוסות סוכר טחון
2 כפות קמח מצה
2 כוסות אגוזים טחונים
קליפה מגוררת מלימון שלם
ספרי שמן ותבנית שקעים אפשרותאופן ההכנה:
חשוב מאוד כדי לקבל קצף מרנג טוב, שהביצים תהיינה טריות ובטמפרטורת החדר.
את הקערה בה מקציפים וגם את ה-מטרפה כדאי להכניס למקרר. מסייע לקצף קשה יותר.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר שמכניסים לאט על אש קטנה בתוך בן-מארי עד לקבלת עיסה יציבה.
אפשר להקציף במיקסר. כאשר הוספת הסוכר איטית עד לקבלת עיסה מספיק יציבה ולבנה מבריקה.
בתנועות קיפול להכניס אט אט את קמח המצה את האגוזים הטחונים וקליפת הלימון עד לקבלת עיסה הומוגנית .
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה שומני.
מחממים את התנור על 140 מעלות- אפשר טורבו.
מכניסים את העיסה לשקית זילוף או למשפך שמכינים לבד מנייר אפיה או שקית נילון שסוגרים את הקצה שלה לאחר המילוי.
וכיד הדמיון מכינים נשיקות בתנועה סיבובית.
מי שרוצה,אפשר לצבוע חלק מהקצה העוגיה בצבעי מאכל כדי להוסיף יופי למרנג.
אפשר לאחר שהעוגיות מוכנות לטבול בשוקולד מריר שהמסנו מראש ונתנו להתקרר.
מחצית עוגית עם שוקולד והשמים הם הגבול לרעיונות.
חשוב שיהיו קטנות ואסתטיות אפשר לזלף צורת אצבעות או אחרים.
אפשר גם בתבנית שקעים שהתזנו עליה שכבת שמן דקה ביותר, שיקל להוציא.
האפיה אורכת כ-3 שעות. תלוי בתנור ואפשרויותיו.
העוגיות מוכנות כאשר מקבלות מרקם יבש.
להשאיר בתנור להתקרר. להוציא רק לאחר שהתקררו.
כך העוגיות נפרדות מניר האפיה בקלות.
בתאבון
את הקערה בה מקציפים וגם את ה-מטרפה כדאי להכניס למקרר. מסייע לקצף קשה יותר.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר שמכניסים לאט על אש קטנה בתוך בן-מארי עד לקבלת עיסה יציבה.
אפשר להקציף במיקסר. כאשר הוספת הסוכר איטית עד לקבלת עיסה מספיק יציבה ולבנה מבריקה.
בתנועות קיפול להכניס אט אט את קמח המצה את האגוזים הטחונים וקליפת הלימון עד לקבלת עיסה הומוגנית .
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה שומני.
מחממים את התנור על 140 מעלות- אפשר טורבו.
מכניסים את העיסה לשקית זילוף או למשפך שמכינים לבד מנייר אפיה או שקית נילון שסוגרים את הקצה שלה לאחר המילוי.
וכיד הדמיון מכינים נשיקות בתנועה סיבובית.
מי שרוצה,אפשר לצבוע חלק מהקצה העוגיה בצבעי מאכל כדי להוסיף יופי למרנג.
אפשר לאחר שהעוגיות מוכנות לטבול בשוקולד מריר שהמסנו מראש ונתנו להתקרר.
מחצית עוגית עם שוקולד והשמים הם הגבול לרעיונות.
חשוב שיהיו קטנות ואסתטיות אפשר לזלף צורת אצבעות או אחרים.
אפשר גם בתבנית שקעים שהתזנו עליה שכבת שמן דקה ביותר, שיקל להוציא.
האפיה אורכת כ-3 שעות. תלוי בתנור ואפשרויותיו.
העוגיות מוכנות כאשר מקבלות מרקם יבש.
להשאיר בתנור להתקרר. להוציא רק לאחר שהתקררו.
כך העוגיות נפרדות מניר האפיה בקלות.
בתאבון
המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים. המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ. הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים בבוקר הם מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
לסדנאות לתרומות לחצו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה