יום שלישי, 7 באפריל 2015

מציה,מצברה או מצה בריי,איך שתקראו לזה.

מציה,מצברה או מצה בריי,איך שתקראו לזה. 

הכי קל שאפשר


 
החומרים:
מחבת רחבה
קערה עמוקה
צלחת שטוחה
3 מצות
2 ביצים
חמאה או שמן לטיגון
מעט מים רותחים (כרבע כוס)
קורט מלח
קורט פלפל
לקישוט ראו בסוף
אופן ההכנה:

שוברים את המצות לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ מעבירים לקערה.
מרטיבים במים רותחים ומשאירים לכמה דקות להרטבת המצות.

מוסיפים את הביצים תוך ערבוב.  לאחר שהמצות התקררו מעט ממליחים ומפלפלים.  במקביל,מחממים במחבת חמה מאוד מעט חמאה או שמן כרצונכם.


מעבירים את המצות אל המחבת וממתינים להזהבה קלה מצד אחד.


כאשר מוזהב,מכסים בצלחת שטוחה,הופכים עליה את המציה ומחזירים אל המחבת הפוך להזהבת הצד השני. מומלץ עם כפפות או מגבת למניעת כוויה לפחות בפעם ראשונה.כאשר המצייה מתגבשת, מעבירים לצלחת הגשה.

לשידרוג:
בוצעים או חותכים ל-4  חלקים.
יש שאוהבים לפזר מלמעלה סוכר,ריבה או דבש.
יש שמורחים בשוקולד.
יש ששמים גבינה לבנה שמנה או שמנת עם פרוסות מלפפון.
יש שאוהבים לקשקש את המציה עוד לפני שהנוזלי מצומצם.
כאשר הצבע זהוב ונוזלים נספגו,מוכן להגשה.


בתאבון.


המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ.  הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים  בבוקר הם מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח
וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
.לסדנאות לתרומות 
לחצו   כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה