יום רביעי, 1 באפריל 2015

קנידעלך

קנידעלך


חומרים ל - 6 מנות

קערה
סיר רחב
כף מחוררת
מסננת
3 כפות בצל מטוגן קצוץ (לא חובה)
4 כפות שמן או שמלץ
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים  רותחים
2 או 3  ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור או לבן
ציר,מומלץ מרק עוף או בשר או מרק ירקות מוכן.
כמות, לפי מס הסועדים או
כפית אבקת מרק עוף או בשר

אופן ההכנה:

קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן או שמלץ.

שמים בקערה את קמח המצות . יוצקים מעל מים רותחים או קרים.
מוסיפים את הבצל,הביצים והתבלינים. מערבבים בידים . משאירים לעמוד שעתיים.

משמנים את הידים מעט ויוצרים כדורים בגודל אגוז מלך או כרצונכם ומניחים במסננת או צלחת.

מרתיחים את מרק העוף או הבשר.
אם אין מרק ,מרתיחים מים או ציר עם כפית מלח אחת. אם אבקת  מרק עוף או בשר,
כאשר המים מבעבעים, מכניסים למים/ציר/מרק הרותחים ומבלשלים במשך 15-10 דקות.  מפעם לפעם כדאי להפוך את הכדורים בתוך המרק בעזרת כף מחוררת כדי שיתבשלו מכל הצדדים. הכדורים המוכנים צפים על הציר.
מסננים אותן במסננת ומגישים במרק חם.

אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר .
בתאבון
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו       כאן 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה