יום רביעי, 1 באפריל 2015

קנידעלך -כופתאות קמח מצה עם שמאלץ

חומרים ל - 6 מנות

קערהסיר רחב
מסננת
ציר בקר עוף או ירקות,נוזל לפי כמות הסועדים
כפות בצל מטוגן קצוץ (בתנאי שאין בשמלץ)4 כפות שמן או שמלץ
כוס קמח מצהכוס מים  רותחים2 ביצים
   מרק עוף או בשר או ירקות. אם אין, 
ציר עוף או בשר או ירקות
   מוכן.
   כמות  הנוזלים לפי מס הסועדים. אפשר 
כפית אבקת מרק עוף או
   בשר.
כפית מלחכפית פלפל שחור או לבן
אופן ההכנה:
קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,שמלץ או אחר (אם השמלץ ללא בצל)
בקערה שמים את קמח המצות,יוצקים עליו מים רותחים מוסיפים את הבצל השמלץ,הביצים והתבלינים.מערבבים לעיסה אוורירית יציבה. (הקנידעלך לא צריכים להיות רכים מידי) שמים במקרר לשעה .
במקביל מרתיחים את המרק.  מים או ציר עם כפית מלח אחת.
אם משתמשים באבקת מרק עוף במים, או משתמשים בציר בשר או ירקות
 .כאשר המים מתחילים לבעבע ,

מוציאים את העיסה מהמקרר.  יוצרים מהעיסה שיצרנו כדורים בגודל של כדור פינג-פונג או קטנים יותר כרצונכם.
צרים את הכדורים כאשר הידיים משומנות בשמן.
את הקנידעלך מכניסים למים/ציר/מרק הרותחים במשך 15-10 דקות (לפני הכנסת הקנידעלך).
הכדורים מתבשלים מהר. מפעם לפעם כדאי להפוך את הכדורים בתוך המרק בעזרת כף מחוררת כדי שיתבשלו מכל הצדדים.
המוכנים צפים. 
מסננים במסננת ומגישים במרק חם .

אפשר להכין את הקנידעלך יום מראש ולשמור במקרר
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה